Heiligdomsvaart

 

IN PRODUCTIE

In een tijd waarin kerken leeglopen en de secularisering van onze maatschappij niet meer lijkt te stoppen, blijft één religieuze traditie onverminderd populair: de Maastrichtse Heiligdomsvaart. Al sinds de 14e eeuw vindt deze eeuwenoude pelgrimage naar het graf en de relieken van Maastrichts patroonheilige Sint Servaas plaats. In 2018 werd de 55e editie van de Heiligdomsvaart gevierd en het evenement bracht weer vele mensen op de been.

Maar in de tussentijd spreken steeds meer jongeren de taal van de kerk niet. Hun zoektocht naar existentiële vragen leidt hun naar heel andere plekken dan de kerkbanken. Heeft de Heiligdomsvaart wel toekomst? Gaat het de kerk lukken om de aansluiting met de nieuwe generaties te herstellen? Of zoeken jongeren hun heil definitief op andere plekken en zijn religieuze evenementen als de Heiligdomsvaart binnenkort niet meer dan een herinnering? Hoe kun je geloven in een seculariserende wereld?

De documentaire 'Lost in Religion' is een eigen productie van KF inHeritage & Mosasaurus Film Productions. De première is voorzien voor voorjaar 2021.

De documentaire werd mede mogelijk gemaakt door financiële steun van: