Gedrukt in Maastricht online
09-11-2015

Op 7 november is het project Gedrukt officieel gelanceerd. Daarbij ging onder andere de website www.gedruktinmaastricht.nl online, die door KF inHeritage werd gerealiseerd.

Gedrukt in Gedrukt in Maastricht vertelt het verhaal van 450 jaar boekdrukkunst in Maastricht. KF inHeritage verzorgt voor dit project de projectleiding.

Het project is een gezamenlijk initiatief van de Universiteitsbibliotheek Maastricht, Centre Céramique en het Regionaal Historisch Centrum Limburg. Samen bewaren zij in hun depots zo’n 7.500 unieke titels die ooit in Maastricht zijn gedrukt.

Over de geschiedenis van boekdrukken en boekdrukkers in Maastricht is veel interessants bekend. In de afgelopen 450 jaar waren tientallen drukkers actief in de stad die samen naar schatting honderdduizenden boeken moeten hebben gedrukt.

Om deze rijke geschiedenis bekend te maken voor het grote publiek worden verschillende zaken gerealiseerd: o.a. een website, promofilms, lezingen, workshops, een boekpublicatie, een adopt-a-book-programma en een afsluitend festival.
© KF in heritage - Webdesign: Just Catch Up - CMS: Viviancms