Margraten Memorial

 

De website www.margratenmemorial.nl is sinds 2014 een interactief monument waarin de levensverhalen zijn opgetekend van 11 gevallenen die hun laatste rustplaats vonden op de Amerikaanse Begraafplaats Margraten. Op de Amerikaanse begraafplaats liggen 8.301 soldaten begraven en worden 1.722 vermiste soldaten herdacht. Deze interactieve website vertelt het levensverhaal van 11 van hen: wie waren ze? Waar kwamen ze vandaan? Van welk legeronderdeel maakten ze deel uit? En hoe zag hun deelname aan de geallieerde opmars eruit?

Elk verhaal op zich is een eerbetoon aan één van de 11 gesneuvelde soldaten, samen vertellen ze het grotere verhaal van de geallieerde opmars en de offers die deze veelal jonge Amerikanen brachten voor de vrijheid van Europa.

KF inHeritage realiseerde deze website in het kader van 70 jaar bevrijding in opdracht van Stichting Memorial Center Akkers van Margraten en in samenwerking met BIC Multimedia & WOII-historicus Arie-Jan van Hees. KF inHeritage was verantwoordelijk voor:

  • projectleiding
  • concept
  • (beeld)research
  • eindredactie